Злато и две сребра за џудистите на „Ипон“ во Тирана!

Abresa Tirana

Џудистите на „Ипон“ од имаа успешен настап на Меѓународниот турнир „Тирана 2014“, кој се одржа по 12 пат. Абреша Реџепи во категоријата до 44 киограми во кадетска конкуренција беше неприкосновена и уверливо го освои првото место, додека Амра Фејзули мораше да се задоволи со сребрениот медал во категоријата до 57 килограми, исто така и Фадик Касамовски (- 81 кг) во кадетска конкуренција беше втор.

Abresa tirana 1

На турнирот учествуваа натпреварувачи од Албанија, Македонија, Црна Гора, Косово и Италија.

Според зборовите на Игор Мицоски, тренерот на Ипон, турнирот бил доста силен, пред се поради учеството на светските и европските носители на медали од Косово.

ipon tirana

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО