Женскиот кумите тим ја забележа и втората победа на Светското првенство

Женскиот кумите тим ја забележа и втората победа на Светското првенство во Будимпешта, Унгарија, совладувајќи ја Латвија со 2-0.

На СП учествуваат 988 каратисти со 1130 натпреварувачки влезови од 112 држави.

Резултати на СП:

Женската кумите екипа ја сочинуваат: Георгиева, Јовановска, Костовска, Мојсовска.

Македонија – Јужноафриканска Република 2-1

Македонија – Латвија 2-0

Македонија – Франција

Кати тимот мажи е во втора група со 7 репрезентации: Кристијан Бајовски, Давид Спасовски, Александар Спасовски и Андреј Стојановски.

Ката тимот беше четврти во групата со 36, 9 поени и се пласира во наредната рунда во група од 8 репрезентации.

Во втората рунда нашиот тим го заврши натпреварот со 36,7 поени, односно беше шестопласиран.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО