Вртоглави износи: Мек Грегор, спрема проценките, заработил 15, а Дијаз 13 милиони долари!

53

Mek Gregor so kup pari

Во текот на УФЦ 202 на борци и се поделени околу шест милиони долари, а дури пет отидоа кај Конор Мек Грегор и Нејт Дијаз. Но оввде станува збор само за основниот износ што го добија борци од најсилната ММА промоција, уште оставенува да се пресметаа приходите кои и припаѓаат на борците од продажбата наППВ, а тука најголема корист ќе имаат главните ѕвезди на вечерта.

Мек Грегор со заработка од три милиони долари стана најплатениот борец во историјата на УФЦ, уривајќи го така рекордот на Брок Леснар на УФЦ 200. Ирецот на оваа сума треба да ја додаде и заработката од ППВ, со што неговата вкупна заработувачка може да се искачи на неверојатни 15 милиони долари. Вртоглав износ ќе му припадне и на поразениот Нејт Дијаз, кој, според истите проценки, треба да биде побогат за околу 13 милиони долари.

Овие проценки се направени од страна на порталот Биг бренд бојс, а во нив се вклучени основните приходи, ППВ процент, бонусот за борба на вечерта, приходите од Рибок (секој по 250.000 долари) и износите што ги добија за појавување на забавата по борбата (Мекгрегор за 250.000, Дијаз 150.000 длари).