Војна меѓу најдобрите жени-борци во ММА!

180

Војната меѓу двете најдобрите ММА натпреварувачки на планетата Роуз Намахуњас (САД) и Јоана Јеџејчик (Полска) продолжува. Американката и ја одзеде титулата на УФЦ во сламка категорија од својата противничка во 2017-та, а во почетокот на 2018-та ја победи и во реваншот. Сепак, Полајчката продолжува да тврди дека е најдобрата.

„Колку повеќе зборува Јоана, толку поглупаво изгледа“ – возврати на нападите Намахуњас.

„Признавам, таа е одличен спортист, прекрасен борец, која направила многу за ММА. Проблемот е во тоа што не може да се помири, бидејќи нејзиното време истече. Сега е мојот момент да бидам шампионка. Јоана е убедена дека загуби, но се обидува да се убеди самата себе во спротивното“.

https://youtu.be/YjsunQ73ud0

.