Владимир Егоров го освои првиот медал за Македонија на Медитеранските игри (ВИДЕО)

407

Владимир Егоров го освои првиот медал за Македонија на Медитеранските игри Оран 2022, односно се закити со бронза.

Егоров во борбата за бронзата славеше против домашниот борач Абделхак Хербаче (Алжир) во категоријата до 65 килограми. Тој ја доби борбата во последните 19 секунди, кога противникот водеше 2-1, но со неколку поврзани акции, префрлања, славеше со 7-2.

Се очекува настапот на Могамедгаџи Нуров за златниот медал.