Вајли Жанг со феноменален нокаут над Јоана Једерзејчик (ВИДЕО)

Поранешната шампионка во сламка категорија, Вејли Жанг, ја забележа една од најголемите победи во кариерата. Првата шампионка на УФЦ од Кина се соочи со Џоана Једерзејчик на УФЦ 275 што се одржува во Сингапур. Жанг победи со одличен нокаут.

Во првата рунда Жанг се обиде со лоу кик, но прими кроше. Јоана зададе лоу кик кој ја наруши рамнотежата на Жанг и таа падна. Вејли стана, постигна директ и ја патосира. Јоана е во тешка позиција и прима силни десни крошеа. Једерзејчик успеа да стане, но повторно беше соборена.

Јоана повторно станува. Жанг се обидува да ја собори, но не успеа. Вејли успеа да ја пребори Јоана и го фаќа грбот Добри удари со лакт од Кинезинката. Тешки лакти од Вајли, но Јоана успева да побегне. Вејли постигна многу граунд и паунд во таа рунда и победи. Одлична рунда за кинеската жена.

Во втората рунда почнаа да си разменуваат лоу-кикови. Удар во телото од Жанг. Размена на десни крошеа. И двете влегуваат во клинч. Лакт од Жанг, која се обидува да ја урне, но не успева. Јоана тргнува да зададе удар, но промашува. Жанг ја удри со тупаница и ја испрати со лицето на подот. Тоа е се. Жанг победи со нокаут во средината на втората рунда.

Со оваа победа Жанг се врати на победите и ја прекина серијата од 2 последователни порази. Таа заслужи шанса за титулата против Карла Еспарца. Јоана, пак, влезе во серија од 2 последователни порази. Таа објави дека се повлекува од ММА. Једезејчик застана на серија од 2 порази и скор од 16-5 во ММА.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WWL MMA (@wwlmma)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @fightshift

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО