Угур Акташ повторно го повреди помоќниот Берат Јакупи

berat skrsen nos

По извонредната борба на Берат Јакупи (-84 кг) на Балакнаското карате првенство за сениори во Истанбул-Турција со Турчинот Угур Акташ, се повтори историјата од Истанбул опен минатата година, односно со валкан удар турскиот репрезентативец му го скрши носот на Јакупи.

Berat povreden

Акташ при избегнување на Берат во наведната положба, како намерно да го удри со ногата со цела сила по лицето. Јакупи водеше 1-0 нула и неколку пати го чистеше Угур, кој се почувствува немоќен ина валкан начин на неколку секунди го удри. Згора на се, судиите  му доделија мубоби на Берат, однсно казна дека лошо се бранел, со што ја изгуби борбата.

berat-aktas

На Берат му беше укажана лекарска помош.

Засега нашите каратисти не забележаа успех.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО