Трајче Димков избран за претседател на Здружението на борачи ветерани, доделени признанија на заслужните во борењето (ФОТО)

Синоќа во Радовиш се одржа избор на ново раководство на Здружението на борачи ветерани во Македонија на кое за претседател е избран пораншениот репрезентативец, борач на Балканец и Бучим од шампионските денови, Трајче Димков, а за секретар Славчо Тодоров.

По ова се одржа свеченост на која беа доделени признанија на заслужните борачи, судии, спортски работници и личности кои го помагаат борењето.

Меѓу присутните беа олимипскиот шампион Шабан Трстена кој имаше инспиративен говор истакнувајќи дека „не е против странските борачи, но да го вратиме борењето во времето кога шампиони произлегуваа од Македонија“. Ова наиде на големо одобрување од присутните.

Покрај Трстена беа присутни и олимпијците Зоран Шоров и Влатко Соколов, шампионската екипа на Бучим (европска и светска титула).

Свеченоста беше збогатена со присуството на градоначалникот на Радовиш, Ацо Ристов, претседателот на Федрацијата за борење на Македонија, Дејан Богданов, поранешниот претседател на федерацијата и творец на шампионската генерација на Бучим, Ванчо Чифлиганец, десетици ветерани и судии.

Здружението на борачи ветерани во Македонија синоќа додели признанија и на новинарите кои долги години го следат борењето: Кире Манев, Венцо Донев, Славчо Ивановски, Решат Ибраими и Горан Милковски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО