Тежок жреб за македонските борачи на Светското првенство за У-23

1013

Македонските репрезентативци ги добија противниците на Светското првенство во борење за У-23 во Белград, Србија. Нашите борачи добија исклучително тешки противници.

Светско првенство У-23:

57кд Аид Салихаси – Мунх Батхујаг (Монголија)

74 кг Серхан Шакиров – Нафтали Хоровиц (Израел)

92 кг Столе Ефтимов – Азмат Закуев (Русија)

125 кг Увејс Весели – Георги Иванов (Бугарија)

На СП во Белград ќе настапат 620 борачи од 58 држави.