Судија расист во САД натера момче да се шиша пред борбата (ВИДЕО)

Ален Малоуни, контроверзен судија, познат и по расистички испади, предизвика голем скандал во САД.

Малоуни не му дозволи на еден борач да ја почне борбата додека не ја постриже косата. Судијата сметал дека неговата фризура не е пристојна и му рекол да се шиша или нема да се бори.

Младиот борач го исполни неговото барање и ја скрати косата, па ја почна борбата. Џонсон победи, но со солзи во очи ја напушти салата.

https://twitter.com/shaunking/status/1076132659661848583?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1076132659661848583&ref_url=https%3A%2F%2Fsport1.mk%2Fbozhem-mali%2Fborenje%2Frasizam-vo-sad-sudija-natera-edno-momche-da-se-shisha-pred-borba-video

По видеото на социјалните мрежи се огласија многу здруженија кои го осудија потегот на судијата и побараа да му биде одземана работната дозвола.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО