Стипе Миочиќ го предизвика Даниел Кормиер за УФЦ 236

Стипе Миочиќ не се откажува и повторно го предизвикува Даниел Кормиер. Поранешниот шампион сака да се борат на УФЦ 236 во април. Но, се уште нема обајвено борби за овој настан.

Миочиќ не се борел откако ја загуби титулата од Кормиер во јули минатата година. ДК веќе неколку пати го одби и во моментнов чека средба со Брок Леснар, но не е сигурен дека ќе ја има, а Стипе не сака да чека.

„УФЦ 236 сè уште нема поголем меч, Даниел Кормиер. Фановите заслужуваат борба за титулата во тешка категорија. Јас на средба со тебе на13 април, оваа битка е најзначајна. Го правиме тоа официјално, или што?“

https://twitter.com/espnmma/status/1097721880340037632?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed&ref_url=https%3A%2F%2Fmma.bg%2Fnovini%2Fmma-novini%2Fstipe-miocic-predizvika-daniel-cormier-za-ufc-236

ВО УФЦ се уште размислуваат каде да го одржи настанот, во опција се Њујорк или Абу Даби.

https://twitter.com/aaronbronsteter/status/1097572670848135168?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed&ref_url=https%3A%2F%2Fmma.bg%2Fnovini%2Fmma-novini%2Fstipe-miocic-predizvika-daniel-cormier-za-ufc-236

.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО