Соочување меѓу Хари и Верховен пред реваншот (ВИДЕО)

43

Глори одржа прес-конференција со која ја објави втората борба меѓу Рико Верховен и Бадр Хари.

Вториот меч ќе се одржи на 21 декември во Арнхем, а во првата борба во декември 2016 година во Германија, Верховен победи со прекин во втората рунда откако Хари ја повреди раката.

Во времето од првата борба Мароканецот падна на допинг-тестот и го смени тренерот. По 14 години, Мајк Пасениер беше заменет со Саид Ел Бадауи.