Собрани 700 илјади потписи за Каратето на Олимписките игри!

fruitful-olympic-campaign-in-tokyo

За време на четиридневниот престој на претседателот на Светската карате федерација (ВКФ), Антонио Еспинос, во Токио, повеќе од 700.000 потписи му беа предадени на претседателот на Собранието наТокио, Ватару Такашима.

Еспинос се сретнал со видни личности, како што се господинот Суга, шефот на кабинетот на министерството за обнова Ватару Такешита, Јошихиде Суга, и членот на Советот за исхрана, Нобуо Киши.

Суга силно ја поддржува „Кампањата каратето на Олимписките игри“, како претседател на Сите-парламентарни партии за промоција на каратето. Такешита е генерален секретар на Фондацијата.

Кампањата на ВКФ и ЈКФ е високо ценета од нив. Особено се охрабруваат Суга и Еспинос: „Се надевам дека ќе продолжите со максимални залагања до TOCOG за во септември да дондесе одлука, а, исто така, и на сесијата на МОК во август 2016 година“.

На 25 март во Токио во гимназијата „Метрополитен“ се одржал Олимпискиот куп за јуниори – Кратедо. На свеченото отворање присуствувале Еспинос, претседателот на ЈКФ, Сасагава и Такашима, претседавач на Собранието на Токио.

За време на церемонијата, претставник на каратистите средношколци предал повеќе од 700.000 потписи за поддршка на кампањата на Такашима. По добивањето на петицијата од сите каратисти Такашима одржа говор.

„Како делегат на сите граѓани на Токио, јас ветувам дека Вашите потписи ќе ми бидат предадени на гувернерот на Токио Масуозе и TOCOG“, рече Такашима.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО