Седум медали за македонската репрезентација на Европското првенство во кураж


Македонските натпреварувачи во кураж освоија 6 медали на Европското првенство во Солун, Грција, од кои 2 се златни, 4 сребрени и 1 бронзен.

Медалите ги освоија Марија Цветанова сребрен во кадетска конкуренција и бронзен кај младинците, при што имаше 8 борби, Армед Факиќ сребро, Мелани Митевска и Амина Факиќ сребрени, Мусај Бислими златен за кадети до 50 кг и Ален Машовиќ злато над 90 кг.

За Македонија настапија: Марија Цветанова, Мелани Митревска, Амина Факиќ, Дамјан Смилков, Атанасов, Грозданов, Назифов, Ален Машовиќ и Мусај Бислими.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО