Шест медали за борачките на „7 Мај“ на „Бојан Рангелов“ во Скопје

Вчера борачките на „7 Мај“ постигнаа добри резултати освојувајќи шест медали на првиот Меѓународен турнир „Бојан Рангелов“ во Скопје, кој беше во орагнизација на БК Вардар 1961.

Освојувачи на медали:

48 кг Анабела Стојаноска – бронзен медал
49 кг Ангела Трајкоска – бронзен медал
49 кг Марија Велјаноска – бронзен медал
55 кг Елена Дејкоска – сребрен медал
60 кг Тамара Цветкоска – бронзен медал
64 кг Јована Мидоска – бронзен медал

Антонијо Цветаноски со одлични борби не успеја да освои медал .

„И по летната пауза што ја имаше клубот, пак се постигнаа добри резултати“, велат од клубот и додадават декаа екипата беше предводена од новите тренерите Филип Јованоски ,Теодора Димеска и Елена  Најдоска.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО