Шампион против шампион: Халидов – Наркун

КСВ/KSW организира уште еден двобој на своите шампиони.

Откако во мај на стадионот во Варшава го победи првакот во велтер Борис Манковски, шампионот во средна категорија Мамед Халидов (34-4-2) ќе се бори шампионот во полутешка Томаз Наркун (14-2).

Борбата ќе се одржи на 3 март на КСВ 42 во Лоѓ.

Наркун ја освои титулата светски шампион против Горан Рељиќ во Лондон во октомври 2015 година. Потоа го нокаутира Кеси Барбоза де Оливеира и Сокоџоу, а го присили на предавање Марчин Војцик.

Полските медиуми неодамна пишуваа за можното за суперборба меѓу Халид и новиот шампион во велтер Роберт Солдиќ, но чеченско-полскиот борец во неговата следна супер борба, сепак, ќе се бори против Наркун.

https://youtu.be/UCev8nLxs6g

https://youtu.be/n6arSmRmUwk

.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО