Шабан Трстена ги додели Златните олимписки оскари

216

Добитници на годинашниви Златни олмписки оскари што ги доделува олимпискот првак, Шабан Трстена се долгодишниот уредник на весникот „Нова Македонија“ и „Скок“, Миодраг Мицковиќ, Нефаил Спахиу кој како уредник во весникот „Флака“ ја следел кариерата на Трстена, познатиот ТВ коментарот Златко Калински, Фоти Ѓатовски, поранешен сојузен селектор и тренер на боречката репрезентација во слободен стил и Џелал Зеќири.

Трстена со доделувањето на Златните олимписки оскари да им оддава признанија на истакнати новинари од областа на спортот, како и на спортски работници кои ја следеле неговата кариера.