Се враќа борењето во Струмица со Ристо Алифкин -Лито (ФОТО)

Се враќа борењето во Струмица по заслуга на ветераните на БК Извор кои обезбедија сала и поставија боречки душеци.

Клубот ќе почне со тренинзи и работа под раководство на струмичката и македонската легенда на борењето Ристо Алифкин -Лито. На Алофикин ќе му помагаат поранешните струмички репрезентативци: Стојан Ристов-Герол, Димитар Шарламанов, Стојан Горгиев и многу други загрижени личности за борењето.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО