Рико Верховен: Има уште што да докажам

143

Шампионот на Глори во тешка категорија Рико Верховен верува дека има уште многу што да докаже во рингот. 31-годишниот ветеран е на врвот многу години и никој не може да го победи. Најблиску беше Бадр Хари, кој го собори два пати, но се повреди и се загуби.

На крајот на минатиот месец Верховен учествуваше на турнирот на четиримината во тешка категорија на Глорија и успеа да го освои. Рико ги победи Гергес и Хбабез, влегувајќи во серија од 14 последователни победи.

До денес, Рико има рекордни 58-10 во рингот и нема намера да престане со кикбоксот. Многу фанови сакаат да видат трета борба со Бадр Хари и веројатно ќе има во наредните години.

На социјалните мрежи, Рико покажа како тренира и истакна дека нема да престане со тешка работа.

„Долго време сум во спортот и мислам дека нема што да докажам. Всушност, сè уште треба да го докажам тоа. Ќе продолжам да туркам“, изјави Верховен.