Резултати 5.коло Прва и Младинска бокс лига на Македонија

Денес се одржа 5.коло од Првата и Младинската бокс лига на Македонија во Куманново.

Во денешното коло имаше десет борби во сите конкуренции.

Резултати 5.коло Прва и Младинска лига во бокс:

Уводни борби јуниори
60 кг Албин Абази (Шкендија но лимит) – Адријан Рустемовски (Пелистерски јунак) 0-0

Деца
52 кг Алберт Инрахими (Шкендија н.л.) – Бирџан Демиров (Фамилија Демирови) 0-3
57 кг Бленд Мамути (Шкендија н.л.) –  Сонер Ајрушов (Ф. Демирови) 0-3
63 кг Иле Маневски (Баргала) – Димитар Талимче (Ас) прекин Р1 0-3
66 кг Бојан Ѓеоргиев (Баргала) – Кирил Рајков (Аперкат) 2-1

Кадети
52 кг Александар Панов (Пинк патнер) – Марко Киоски (Медитеран) пред. Р2 3-0
63 кг Димитар Ѓорески (А. Огненовски) – Ерјон Саити (Шкендија н.л.) пред. Р2 3-0

Јуниори
48 кг Мартин Јузески (А. Огненоски) – Бајрам Мамутовски (Куманово 84) 0-3
71 кг Енис Алиу (А. Огненовски) – Стефан Цингаровски (Универзалци) прекин Р2 3-0

Сениори
60 кг Стефан Петрушевски (Аперкат) – Ален Рустемовски (П.Јунак) пред. Р1 0-3
86 кг Тихомир Петровски (Аперкат) – Филип Ѓоршоски (Универзалци) прекин Р2 3-0

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО