Ренди Котур претскажува судски спор меѓу УФЦ и Нгану

Ренди Котур верува дека расправата меѓу Френсис Нгану и УФЦ ќе се пресели во судница.

„Мислам дека тој не сака да се занимава со сите овие документи и правни норми, но на крајот неговото право е правилно и ќе мора да го брани својот глас“, рече Котур и додаде: „Мислам дека Нгану нема да се откаже.

Пред речиси 15 години, Котур скандалозно раскина со УФЦ, откако останаа уште 2 борби по договорот. По долга судска битка тој ја доби својата слобода. Го чинеше 500.000 долари, а по некое време се врати да се бори со Брок Леснар на УФЦ 91.

Разликата меѓу Нгану и Котур е што актуелниот шампион веќе ги исполни битките од договорот. Сепак, УФЦ има шампионска клаузула во која Нгану мора уште еднаш да се бори.

„Овие луѓе имаат многу пари. Ќе го вовлечат Френсис во судница и ќе се обидат да му земат се што има од битките. Во одреден момент, треба да одлучите дали ќе го направите тоа или не. Мене ми се случи. Сакав да се ослободам од договорот со УФЦ за борба против Федор Емелијаненко, притоа потрошив многу пари на судски трошоци.

Френсис е во слична ситуација. Ако замине веднаш откако ќе му заврши договорот, ќе го тужат и ќе го принудат да потроши многу пари на адвокати и тој ќе треба да одлучи … дали да ги даде таму или да се врати на она што го сака – борбите. Срамота е да го ставите во таква ситуација“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО