Пропадна боксерскиот меч на Мек Грегор во инвалидска количка

Конор Мек Грегор се повлече од боксерскиот меч во инвалидска количка. Неколку часа по објавувањето на средбата Мек Грегор откри дека лекарите не му дозволиле да учествува. Требаше да боксира со Ал Форан, познат импресионист.

Боксерскиот меч би бил за добротворната организација на Ирската асоцијација за инвалидска количка.

„Луѓе, септември е прерано за мене. Уште се опоравувам. Моите лекари и терапевти ме советуваа да се одморам. Октомври може да биде најраниот термин. Можеби ноември или декември.

Тешко е да се каже точниот датум, но сум напнат. Чекај ме. Дај ми време. Сега треба да се фокусирам на закрепнувањето. Имам добри идеи што ги подготвив за таков настан“, напиша Конор Мек Грегор на социјалните мрежи по неуспешната средба.

Се чини дека Мек Грегор ќе боксира во инвалидска количка, но не толку брзо по операцијата.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО