Прободен со нож ММА борец кој застана во одбрана на девојка (Вознемирувачко ВИДЕО)

Ова лето борецот на Хардкор ФЦ Џахар Мажидов направи херојски чин.

Навреме реагирал на епилептичен напад и спасил човечки живот. Подоцна, спортистот призна дека е подготвен да го жртвува своето здравје за да помогне. Мажидов пред неколку дена буквално си го ризикуваше животот за да спаси девојка од група хулигани.

Џахар е роден во селото Ауч. Ова е историскиот регион на Чеченците на територијата на современиот Северен Дагестан. Мајдов заработува не само со учество во Хардкор ФЦ лигата. Работел и како обезбедување во една од продавниците во Санкт Петербург.

Таму се случува несреќата. Според Маш, толпа мажи влегле во бакалницата и веднаш почнале да се однесуваат непримерно. Прво само се однесувале провокативно, а потоа почнале да малтретираат една од вработените.

Мажидов и неговиот пријател се приближуваат до друштвото и се обидуваат да ги смират мажите. Но, конфликтот не стивнува, туку се преселува на улица. Тепачката, според зборовите на самиот борец, се покажала сурова. Џахар и неговиот колега имаа тешко време, бидејќи нивните противници беа побројни.

Разбеснетата толпа е растурена, но по цена на здравјето на Мажидов. Џахар рече дека мажите ги удирале со шишиња, а потоа еден од нив извадил нож и го ранил борецот во стомакот.

За среќа, Џахар сега се чувствува добро. Тој е во болница, укажана му е сета потребна помош и неговиот живот не е во опасност.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО