Петар Јан до Стерлинг: Сиромашен глушец

Пeтaр Јан е повеќе од подготвен да го казни Алџмејн Стерлинг. Втората борба меѓу нив ќе се одржи на УФЦ 272 на 5 март во Лас Вегас. Јан ја држи привремената титула, а Стерлинг е неприкосновен шампион.

Точно пред една година се бореа, а Петар ја држеше неприкосновената титула. Тој не се мачеше и водеше убедливо, но зададе недозволен удар и ја загуби титулата по дисквалификацијата.

Втората битка беше закажана за октомври во Абу Даби, но Стерлинг се повлече. Јан потоа се бореше со Кори Сандхаген и го освои привремениот појас.

„Лажниот Стерлинг бара уште еден лажен изговор. Престани да зборуваш и почни да се криеш. Сиромашен глушец. Сезоната на лов е официјално отворена“, му се закани Петар на Стерлинг.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО