Пет медали за најмалдите македонски борачи на Балканското првенство во Грција

Најмладите македонски борачи освоија пет медали на Балканското првенство во Ксанти-Грција во пионерска конкуренција, од кои два се сребрени а три борнзени.

Медалите ги освоија Марија Цветанова и Сетфани Николова сребрени, додека Стојанче Стојков, Ангела Тракијска и Мехмед Усеинов се закитија со бронзи, а Анабела Данилова е четврта.

Инаку, борбите заглавија до доцна во ноќта.

 

 

 

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО