Пелистер шампион во Првата, Баргала во Младинската бокс лига (ФОТО)

Пелистер и Баргала се шампиони на Македонија по одржувањето на послендото 8.коло во Штип.

Пелистер е шампион во Првата лига во бокс, а Универзлаци се втори, Тернипе е на третото место.

Во Младинската лига на Македонија првото место го освои Баргала, втора е екипата на Ас, додека Пинк пантер е трети.

Може да се каже дека 8 коло помина како да помине, бидејќи во јуниорска конкуренција се одржа само една борба, во кадетска три, при што четвртата беше без борба.

Исак Сулејман е дисквалификуван поради напад на судијата откако му е доделена јавна опемена.

8.коло Прва лига
-52 кг Исак Сулејман (Тернипе) – Џан Демиров (Баргала) 0-2 (дисквалификација, Р2)
-60 кг Сухамед Мемедов (Универзалци) – Јове Петровски (Пелистер) 0-2 
-69 кг Гоце Јанески (Аперкат) – Елмедин Истрефи (Синди) 2-0
-75 кг  Октај Фератов (Борец) – Мартин Павловски (Универзалци) 2-0 ко р1
-81 кг Бењамин Речи (Синди) – Арсим Етеми (Алексо Огненовски) 0-2
91 кг Никифор Стојановски (Универзалци) – Никола Бубевски (Пелистер) 0-2 р1
 +91 кг Синан Џеладин (Тернипе) – Филип Зивосовски (Универзалци) 2-0

8.коло Младинска лига
Кадети
60 кг Дамјан Талимче (Ас) – Благојче Мицевски (Баргала) 0-2
60 кг Филип Момировски (А. Огненовски) – Милан Петковски (Шкендија но лимит) 0-2
-66 кг Ердинч Зејнелов (Борец) – Алпај Демиров (Баргала) 0-2 (бб)
-70 кг Ферит Хоџа (Алексо Огненовски) – Трајче Илиоски (Ас) 2-0 
Јуниори
-64 кг Јетон Бејлуровкупи) – Имет Зулали (Алексо Огненовски) 2-0 
Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО