Наивач се обложил 880.000 долари за победа на Флојд Мејведер

Казино во Лас Вегас го прифати единствениот облог од 880.000 долари за победа на Флојд Мејведер против Конор Мек Грегор. Едно лице кое сака да биде анонимно, се обложило и го очекува заработка од 160.000 долари ако Мејведер победи на бокс мечот со Мек Грегор, кој е апсолутен фаворит според експертите, а и според букмејкерите.

Од казиното издале потврда од облогот, а можниот профит е 1 милион долари. Сепак, ова не е точно, бидејќи профитот ќе биде 1,04 милиони долари. Бидејќи казиното не исплаќа поединечни добивки поголеми од еден милион, облогот е поделен на два дела од 440.000 долари.

Во Невада објави дека аутсејадерот Мек Грегор веќе се обложил на повеќе од еден милион долари.

Помошник менаџер на МГМ, Џеф Стонбек, објави дека според нивната статистика, на секој облог за Мејведер има 27 за Мек Грегор.

.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО