На Балканското џудо првенство за јуниори најдобар пласман е седмото место

На силното Балканското џудо првенство за јуниори во Подгорица, Црна Гора, макеоднските репрезентативци не можеа да дојдат до пилика да се борат за медал, сите беа поразени во првите настапи, а имаа и две борби во репасаж.

Теодора Димеска имаше најдобар пласман, беше седмопласирана.

Балканските велесили во овој спорт има поголема конкуренција во репрезентативците на Молдавија.

Резултати:
-48 Теодора Димеска – Јулија Молдвеану (Романија) 2.коло
Репасаж
-48 Теодора Димеска – Милана Стевановиќ (Црна Гора) 7-ма

-57 кг Моника Стојковска – Ериса Брахимај (Албанија)
Репасаж
-57 кг Моника Стојковска – Хајдана Ѓуровиќ (Црна Гора)

-81 кг Христијан Глигороски – Енес Пинар (Турција)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО