Морошану во одличен меч му се реваншира на Даниел Сем (ВИДЕО)

67

Каталин Морошану и Даниел Сем се бореа по втор пат во главната борба на Динамит фајт шоуто во романскиот Клуж.

Во првата борба во март 2016 година во Суперкомбат во Порторико, Сем победи со поделена одлука на судиите.

Во првата борба во март 2016 година во SuperCombat во Порторико, Сем победи со поделена одлука на судиите.

37-годишниот Англичанец успешно го отвори и реваншот. Морошану имаше броење по само 20 секунди од борбата, откако добив колено во телото.

На почетокот на вторта рунда, 34-годишниот „Смрт од Карпатите“ со лево кроше го собори Англичанецот.

По серијата крошеа Сем е на подот и по 60 секунди од третата рунда, а потоа Романецот го соборува и со лев ножен удар 45 секунди пред крајот ја потврдува победата со едногласна одлука на судиите.

На истиот настан Бенџамин Адегбај го победи Игор Михалевиќ во бокс меч со едногласна судиска одлука по 4 рунди.

https://www.youtube.com/watch?v=mFHr9ap9bEY

https://www.youtube.com/watch?v=l2y4brIF4jk&feature=player_embedded