Мирко Флиповиќ на вечера кај јапонскиот амбасадор

cro cop i amabasadorot Ide

Колку голема трага оставил Мирко Филиповиќ во земјата на изгрејсонцето сведочи гестот на јапонскиот амбасадор во Хрватска.

„Вечерва госпдинот Кеиџи Иде, јапонскиот амбасадор, ми направи голема чест поканувајќи ме на вечера во чест на крајот на својот мандат во Хрватска, како свој почесен гостин. Колку моите Јапонци ме ценат и почитуваат е вистинско чудо“.

„Понекогаш се прашувам со што ја заслужив таа почит и таковиот третман. Ви благодарам, господине Иде и нека ви е среќен патот во вашата татковина“, напиша Кро Кап на Фејсбук и објави фотографија со амбасадорот.

crocop veleposlanik 2

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО