Миоки е севкупен победник на Меѓународниот џудо турнир „Миоки опен“

Миоки е севкупен победник на Меѓународниот џудо турнир „Миоки опен“ кој се одржа викендов во Скопје со учество на 407 натпреварувачи од 45 клубови претставувајќи 11 држави.

Џудистите на Миоки освоија пехари за најуспешна екипа кај возрасните групи МУ13, ФУ15 и ФУ18, како и пехар за севкупен победник на натпреварот.

Миоки освои вкупно 24 одличја – 8 златни, 7 сребрени и 9 бронзени медали.

Ива Богдановска е прогласена за најуспешна кадетка на натпреварот.

Медали освоија:

МУ13
Тео Албановски – златен
Демир Друштинац – златен
Филип Митревски – златен
Ерик Крстев – сребрен
Давуд Амит – бронзен
Лука Николовски – бронзен
Јосиф Волчевски – бронзен
Виктор Трчков – бронзен

ФУ13
Амелија Реџепи – сребрен
Емилија Паскоска – сребрен
Софија Винокиќ – сребрен
Нина Панчевска – бронзен
Кирјана Нечковски – бронзен
Илина Блажеска  – бронзен

ФУ15
Хамида Друштинац – златен
Емилија Паскоска – златен
Нина Панчевска – бронзен

ФУ18
Ива Богдановска -златен
Хамида Друштинац – златен
Емилија Паскоска  – златен
Георгина Блажеска – сребрен
Нина Панчевска – сребрен
Илина Блажеска – сребрен
Азра Заими – бронзен

Во борбите за медал се замешаа Марко Панчевски, Петар Давчев, Ханија Друштинац и Андреј Ефтимов, а одлични борби покажаа Бојан Казанков, Михаил Анѓушев, Гаврил Анѓушев, Ханифа Амит и Матеа Ефтимова

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО