Мек Грегор: Нејт Дијаз не е подготвен на ризици како мене

Konor se smee

Во март Нејт Дијаз се согласи да се сретне со Конор Мек Грегор на главниот настан на УФЦ 196 на само две недели пред мечот. Првично дуел требаше да се одржи во лесна категорија, сепак се бореа во полусредна.

За време на средбата Ирецот брзо ги изгуби силите, а во втората рунда тоа веќе се почувствува. Нејт Дијаз ја искористи ситуацијата, поравејќи комбинација 1-2, која сериозно го „потресе“ Мек Грегор. Тогаш Ирецот се обиде со тејкдаун кој молскавично предизвика контранапад на Дијаз и пренос на Конорr.

Двајцата повторно ќе си ги измерат силите на УФЦ 202, а „Д’Ноториус“ го обвини својот противник дека одбива мечеви за титулите, откако успеа да го победи на УФЦ 196. Според Мек Грегор, Дијаз нема доволно смелост да преземе ризик, кои тој самиот е подготвена да ги презема.

“Вистинските борци ги почитуваат вистинските борци. Нејт Дијаз ја избра побезопасната опција. Тој не сакаша да го преземе она што во борбата се нарекува „ризикот на Мек Грегор“.

На него му беше предложен појасот во полусредна категорија, но тој го одби. Предложен му беше и појасот во лесна категорија, но тој исто така го одби. Го избра она што за него е побезбедна опција. Го почитувам она што го направи.

Тоа беше паметен потег од негова страна. Зошто да не? Секој не е подготвен да презема ризици, на кои сум подготвен јас“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО