Мек Грегор бесен на Кина за нечовечкото однесување

Поранешниот шампион во две категории на УФЦ, Конор Мек Грегор, дава се од себе за да и помогне на својата земја Ирска за време на пандемијата Ковид-19. Ирската ѕвезда во последниве денови е активна на социјалните медиуми, ги охрабрува своите сонародници да останат дома и да им помагаат на другите за време на кризата.

Мек Грегор, исто така, направи бројни донации за да помогне во борбата против коронавирусот и оние кои страдаат од оваа болест. И покрај напорите на Мек Грегор, повеќе лоши вести излегоа денес од Ирска. RTE News објави дека дел од опремата испратена од Кина е надвор од кутијата со спецификации потребни за Ковид-19. Конор Мек Грегор е бесен од оваа вест и ја критикуваше Кина за нивното „смешно и хумано однесување“.

„Навистина ужасно. Цените се зголемуваат на сите наши производи. Маски, капи, раквици, вентилатори, респиратори, шишиња со кислород, монитори. Сите ги зголемија цените. Серии што влегуваат веќе не се корисни! Смешно и нехумано однесување. Она што се прави е варварско.

Повторувајте ги и ви благодарам за понудата. Ни требаат предмети што се направени во Ирска. Ве молиме, ако можете да помогнете, придружете се на борбата за да го поддржите нашиот занемарен персонал во првите редови. Тие не заслужуваат почит што ја добиваа низ годините. Ирска застана!“,напиша Мек Грегор.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО