Леон Едвардс: Странувам шампион во 2022 година

371

Леон Едвардс верува дека ќе може да се справи со Камару Усман во втората битка. Дана Вајт неодамна откри дека Едвардс е 100 отсто следен за титулата во велтер категорија. „Роки“ е во серија од 9 последователни победи, а загуби само од Усман во последните 13 натпревари во УФЦ.

Леон последен пат го победи Нејт Дијаз со одлука во јуни 2021 година. Едвардс заврши 9 од своите средби и нема пораз со завршница. Тој е поранешен BAMMA шампион и верува дека ќе стане шампион на УФЦ.

На својот профил на социјалните мрежи, Леон се потсети на победата над Дијаз и напиша:

„Секоја работа ми е лесна. Станувам шампион во 2022 година“.