Кикбоксерите вчера освоија 12 медали, денес имаат 10 финалиња на Балканското првенство (ФОТО)

Македонската кик бокс репрезентативци денеска ќе имаат 10 финални борби на Балканското првенство во Сараево, Босна и Херцеговина.

Вчера освоија 12 медали од кои 1 златен, 4 сребрени и 7 бронзени.

Резултати:

Јуниори 
кик лајт
-79 кг
Славче Арсов го победи Мерим Баниќ
Славче Арсов денеска се бори во финале
-69 кг
Блаже Настов го победи Демир Цана (Србија)
Блаже Настов – финале денеска

-84 кг
Филип Наковски е поразен од Милутин Николиќ (Србија) – бронза
-55 кг
Јована Арсова ја победи Клара Дробњак (Црна Гора)
Јована Арсова – Маја Ментор – финале денеска
-60 кг
Марија Јанева ја победи Белин Исовиќ (БиХ)
Марија Јанева – финале денеска

Сениори
-57 кг
Филип Ризов го победи Јакоб Шимич (Словенија)
Филип Ризов – финале денеска
-74 кг
Ристе Атанасов поразен од Душан Радовиќ (Србија) – сребрен
-79 кг
Никола Бубевски поразен во финале Огнен Драгојарац – сребрен
-55 кг
Андреа Костовска – сребрен
-60 кг
Мимоза Стаменковска – сребрен медал

Јуниори
Лоу кик
-54 кг
Акан Адемов го победи Александар Милиќ (Србија) – денеска се бори во финале
-57 кг
Енес Азири го победи Иван Халповиќ (Србија) ¼ финале
Енес Азири го победи Јован Марјановиќ (Црна Гора)
Енес Азири денеска се бори во финале
-63,5 кг
Медин Ахмети – бронза
Марио Цветановски поразен од Димитар Стојанов (Бугарија)
-67 кг
Дарко Најдов поразен од Дениз Малиќи – бронза
Роберт Костовски – Дениз Малиќи – денеска се бори во финале
–91 кг
Ивица Цветановски поразен со поделена судиска одлука од Хусо Туриќ (БиХ) – бронза
+91 кг
Стефан Михајловски – златен медал
56 кг
Викторија Варадинова – денеска се бори во финале
-60 кг
Марија Кицеска

Сениори 
-63,5 кг
Емир Ибраими поразен од Слободан Михајловиќ (Србија) – бронза
-71 кг
Александар Петров поразен од Новак Радуловиќ (Србија) – бронза
-81 кг
Бобанчо Илиовски го победи Сандро Полетан (БиХ) ¼ финале
Бобанчо Илиовски го победи Николај Јоргов (Бугарија) ½ финале
Бобанчо Илиовски – Андрија Божиќ (Србија) денеска финале
-86 кг
Димитар Ѓорѓиев поразен од Милош Цветичанин (Србија) – бронза
-60 кг
Стефани Тодорова – денеска се бори во финале

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО