Кеикс најдобар клуб во борби на „Никола Грдановски – Нике 2018“ (ФОТО)

Најдобар клуб во борби на Меѓународниот карате турнир „Никола Грдановски – Нике“ е КК Кеикс од Скопје со 12 освоени медали – 8 златни, 1 сребрен и 3 бронзени.

Златните медали ги освоија: Николина Милорадовска, Убејд Дураковиќ, Сајра Морина, Бериз Куртановиќ, Ангел Митев, Арта Буши, Јанина Дардишта и Омер Курти.

Сребрен медал: Славе Ефремов.

Бронзени медали: Јасин Османи, Јусра Адеми и Давид Попчевски.

На вчерашниот турнир во Скопје на КК Металург учествуваа 30 клубови.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО