Историски Г-1 медали за Мила Рељиќ и Ања Пејиќ на „Босна опен“

45

Мила Рељиќ и Ања Пејиќ на „Босна опен“ меѓународниот турнир од Г-1 серијата освоија златен и сребрен медал. Ова е историски успх за ТКД Тигри.

Мила Рељиќ (јуниорки -68кг) извојува три победи до првиот Г-1 медал. Во првото коло не и се појави противничката на време која веќе еднаш ја има победено (на оваа година на Балканското првенство, каде што Мила освои бронзен медал. Во второто коло издвојува тесна победа 15-13, а во финалето беше супериорна со 10-0 против Зорана Сандиќ од Зворник од Босна и Херцеговина, а и претходните две противнички Мариај Чавар и Сара Грубушиќ се од БиХ. Ања Пејиќ (јуниорки +68кг) освои сребрен медал и покрај добрата финална борба со Оливера Радујков од ТК Нови Сад, а тие двете беа конкурентки во оваа категорија.