Хравтот Боно Бошњак и Србинот Ненад Боровчанин избрани за челнови на Извршниот одбор на ЕУБЦ

131

Во Москва се одржа конгрес на Европската боксерска конфедерација (ЕУБЦ).

Претседателот на Хрватската боксерски сојуз, Боно Бошњак, повторно е реизбран за член на Извршниот комитет со најголем број гласови.

Во Извршниот одбор влезе и претседателот на Боксерскиот сојуз на Србија, Ненад Боровчанин.