Херн побара астрономска сума за да дозволи меч Фјури-Усик

20 милиони фунти. Ова е сумата за која Еди Херн е подготвен да го реши обединувачкиот судир за сите појаси меѓу Тајсон Фјури и Александар Усик. Соодветно ќе биде поделена меѓу Дилиен Вајт и Ентони Џошуа.

Еден од најозборуваните менаџери во професионалниот бокс во последните години дефинитивно знае да преговара и да се ракува. Британецот им даде јасен сигнал на колегите дека оваа пролет е можна битка меѓу шампионите во тешка категорија, но таа има висока цена.

Медиумите на Островот тврдат дека Херн побарал 15 милиони фунти да одат накај Џошуа. Ова ќе бидат парите за кои Еј Џеј ќе го откаже реваншот со Усик за појасите на ВБА, ВБО, ИБФ и ИБО. Двете страни продолжуваат да преговараат за конфликтот. Првично мечот се сметаше за безбеден во април, но се чини дека нема да го има барем до средината на мај.

Пет милиони фунти се наменети за предизвикувачот №1 на ВБЦ, Дилиен Вајт. И, ако за Џошуа предметната сума може да звучи веродостојно, тогаш за „The Corpse Thief“ изгледа навистина страшно. Уште повеќе со оглед на фактот дека тој нема заработено повеќе од 1,5 милиони долари од негов меч.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО