Хабиб Верува дека Ковид-19 се појавил поради нашите гревови

80

Хабиб Нурмагомедов реши да го следи примерот на многу свои колеги и да го каже своето мислење за пандемијата на коронавирусот. Непоразениот шампион во лесна категорија предупредува дека ова е сериозно и луѓето треба да одржуваат висока хигиена. „Орелот“ повика на сериозен однос кон вирусот и, сепак, верува дека Бог не дава испитувања,кое што не можеме да го поминеме.

Хабиб сподели фотографија со стих од Куранот во кој се вели дека пропаста на земјата и во морето се појави заради она тоа што направиле рацете на луѓето, за да ги натера Бог да вкусат дел од она што го направиле, и да се вратат (на покајание).

„Велат дека има коронавирус. Всушност, сè е многу сериозно. Одржувајте хигиена и внимавајте на сè. Грижете се за себе и вашите семејства, не ја сфаќајте несериозно оваа ситуација и не ја потценувајте. Семоќниот не му дава на човекот повеќе отколку што може да понесе“, напиша Хабиб на социјалните мрежи.

Хабиб треба да се бори со Тони Фергусон на 18 април, но сè уште нема информации за средбата меѓу нив.