Хабиб се помајтапи со Каубојот

43

Шампионот во лесна категорија на УФЦ, Хабиб Нурмагомедов се подигрува со Доналд Цероне – Каубојот, кој е подготвен да се бори во текот на викендот со Конор Мек Грегор.

Американецот во интервју изјави дека е загрижен пред мечот, па дури и се плашел.

„Мислејќи на поразот“, напиша Нурмагомедов. Тој може да се бори со победникот од битката меѓу Мек Грегор и Цероне, но пред тоа мора успешно да го одбфрани појасот против Тони Фергусон.

Конор ќе го направи првиот меч по октомври 2018 година. Тогаш беше поразен во четвртата рунда од Нурмагомедов.