Хабиб го коментираше поразот на Усман: Многу луѓе не се опоравуваат од таков нокаут

Рече дека веќе се работи на третиот меч.

Минатиот викенд на УФЦ 278 Камару Усман доживеа шок, беше нокаутиран во петтата рунда од Леон Едвардс. Така беше прекината неговата доминација, серијата и периодот во кој пет пати по ред ја бранеше титулата. Така, Едвардс му ги сруши соништата на Усман за полутешка категорија, го исфрли и од првото место на рангирањето ‘П4П’, но и го спречи да се обиде да го престигне легендарниот ЖСП по бројот на последователни одбрани на титулата.

Доминираше поранешниот шампион Усман со Едвардс речиси цела борба до таа кобна петта рунда. Едвардс прво го маскира тој преден „висок удар“ со лев директ, што го принуди Усман да ја наведне главата надесно, односно веднаш при ударот на Едвардс.

Легендарниот Хабиб исто така го коментираше овој исход:

„Свесен сум дека веќе се работи на трилогија. Верувам дека може да го победи Леон Едвардс. Но, по таков нокаут, многу луѓе не се опоравуваат. Ќе биде интересно да се гледа. Сега се 1-1, ќе го гледаме и третиот меч“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО