Хабиб: Бог го казни Конор Мек Грегор

Хабиб Нурмагомедов верува дека Бог го казнил Конор Мек Грегор. Минатиот викенд во Лас Вегас, видовме како Конор ја скрши ногата во првата рунда од неговата борба со Дастин Пориер. Пред борбата Конор зборуваше за многу горчливи навреди и закани.

Тој се закани дека Пориер ќе го изнесат на носилка, но всушност Конор замина на носилка. Многу луѓе мислат дека кармата силно ја погодила големата ѕвезда на УФЦ. Нурмагомедов, кој исто така беше жртва на навредите на Конор, верува дека Мек Грегор го добил заслуженото.

Се чини дека Хабиб воопшто не сочувствува со Мек Грегор и во интервју за ММАЏанки рече:

„Секако дека ја гледав нивната битка. Уживав во оваа средба. Оваа битка ни покажа дека секогаш постои поголема моќ. Оваа сила е посилна од нас. И, понекогаш кога луѓето ќе почнат да велат дека ќе го прават ова и тоа затоа што се силни и паметни, Бог секогаш ќе те понижи.

Вчера видов видео со интервју со Џон Каванаг кој рече дека не разбира како се случи ова. Мек Грегор е силен и млад човек и ја скрши ногата. Сето тоа е од Бога. Треба да бидете скромни. Кога ќе станете богати и славни почнувате да мислите дека сè сте постигнале сами.

Но, Бог ќе те смири. Многу сум среќен за Пориер и мислам дека заслужува шанса за титулата. Во моментов тој заслужува да биде шампион“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО