Грегор Гилеспи го предизвика Тони Фергусон со оригинално видео

124

Грегор Гилеспи продолжува да се залага за борба во лесна категорија со Тони Фергусон. Во последните недели Гилеспи зборуваше за Тони кој одбил да се бори со него.

„Ел Кукуј“ е во серија од три последователни порази и треба внимателно да го избере следниот противник, бидејќи нов пораз ќе значи и крај на неговата кариера во УФЦ. Грегор е меѓу најдобрите борци во лесна категорија и има скор од 14-1 во ММА.

Тој е поранешен шампион на РОЦ и има многу почести во борењето. Гилеспи заврши 12 од своите средби и го загуби статусот на непоразен во 2019 година, откако Кевин Ли го нокаутираше.

Досега Фергусон го игнорираше Гилеспи кој одлучи да преземе очајна акција. На социјалните мрежи Гилеспи повторно го предизвика Тони, но овој пат со оригинално видео.