Го одложија мечот Нгану-Дреик Луис

Битката за титулата во тешка категорија меѓу актуелниот шампион на УФЦ, Фрeнсис Нгану и предизвикувачот за појасот Дерик Луис, ќе се одржи најмалку месец и половина подоцна од планираното. Познатиот спортски коментатор Ариел Хелвани најави одложување на пресметката.

„УФЦ се надеваше на борба меѓу Френсис Нгану и Дерик Луис на 7 август, но сега тоа изгледа малку веројатно. Недоследности со распоредот. Сè уште ништо не е одобрено, но како што ми беше кажано, новата цел е моментално во септември“, рече репортерот.

Така, на мапата на турнирот УФЦ 265, што ќе се одржи на 7 август, има една пресметка за титулата – мечот во тешка категорија за жени меѓу Аманда Нунеш и Хулијана Пена.

Во меѓувреме, турнирот УФЦ 266, кој е одложен од 4 до 25 септември, може да добие трета борба за трофејот. Во моментов, главните настани на првиот настан со нумерирање на есента се борбата за титулата во перо категорија меѓу Александар Волкановски и Брајан Ортега и битката за појасот во полутешка категорија меѓу Јан Блахович и Гловер Тешеира.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО