ФНЦ го претстави појасот за БМФ Балкан првакот (ФОТО)

Точно една недела пред настанот ФНЦ/ FNC 3, Фајт најт чемпионшип го претстави Балкан БМФ појасот.

Штом се договори борбата меѓу Васо Бакочевиќ и Ивица Трушчек, односно веднаш штом се дозна дека ова многу популарно дуо ќе направи реванш, јасно беше дека борбата ќе привлече големо внимание. Овие двајца борци ја стекнаа популарноста на сметка на тоа што никогаш не одбиваат борби, но се подготвени да настапат во кое било време, каде било, против кого било и во која било категорија.

Овие карактеристики се основата врз која УФЦ ја градеше приказната за BMF, или Baddest Motherf ** ker, минатата есен и е крериран појас кој Хорхе Масвидал го освои совладувајќи го Нејт Дијаз. Сега титулата и појасот на Балканот на БМФ ќе го освои победникот на оваа борба, која ја предводи програмата на 31 јули во клубот Ноа во Зрче.

ФНЦ и официјално го претстави овој појас преку социјалните медиуми. Кој ќе победи тоа, сигурно автоматски ќе го вклучи автоматски меѓу своите омилени достигнувања, затоа што балканскиот БМФ може да биде само еден. Ќе биде Психопатот или Теророт.

Погледнете како изгледа балканскиот БМФ појас!

https://www.instagram.com/p/CDBzlJknPgV/?utm_source=ig_embed

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО