Европската карате шампионка Наташа Илевска е избрана за претседател на ССФМ

Natasa Ilevska 2 2015-12-11 13.41.24

Поранешниот европски шампион во карате Наташа Илиевска Јордановска е избрана за претседател на Сојузот на спортски федерации на Македонија. Таа беше избрана со акламација на изборното Собрание на ССФМ.

Nacevski i Natasa 2015-12-11 13.37.47

Илевска на оваа функција го наследи Марјан Начевски, која беше два мандати на оваа позиција, на кого му беше оддено призние за досегашната работа.

SSFM pretsedatesltvo2015-12-11 13.28.07

Нашата Илиевска Јордановска се заложи да се подобрат условите за генералните секретари на федерциите, како двигатели на сите работи, подобрување на просторните услови и зголемување на паричните средства за спортските федерации.

Самбо федерацијата на Македонија беше примена во редоцно членство на ССФМ. Покрај тоа, беа избрани нови челнови на Управниот одбор и на Надзорниот одбор.

SSFM pretsedatesltvo2015-12-11 13.28.07

За потпретседатели на ССФМ се избрани: Ѓуро Илиќ од општинскиот сојуз на Битола, и Мустафа Алиу од федерацијата на училишен спорт.

Нови членови на УО на ССФМ се: Филип Милошевски (ракомет), Филип Поповски (фудбал), Атанас Николовски (кајак), Љубомир Лазаревски (борење), Дејан Ангеловски (атлетика), Наташа Неделковска (кик бокс), Ивица Хаџи-Иљоски (одбојка), Димитар Џонов (општински сојуз Штип), Сашко Ванчевски (општински сојуз Велес), Драган Атанасовски (општински сојуз Тетово), Катерина Спасовска – професор на ФФК – менаџерски тим, Врбица Стефанов – менаџерски тим.

Членови на надзорниот одбор се: Ристо Петров (куглање), Герман Боглев (федерација на училишен спорт) и Јованче Јанковски (велосипедизам)

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО