Едно злато и три бронзи за младите борачки на Бучим шампиони во Косово

Младите борачки на Бучим шампиони од Конче, Радовиш, освоија четири медали на Меѓународен турнир во Качаник, Косово, од кои еден е златен а три се бронзени.

Златен медал освои Софија Ристова, додека бронзените се за Спасија Василева, Фросина Атанасова и Софија Зајкова.

На турнирот учествуваа повеќе од 60 борачки.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО