Еди Херн со новини за Џошуа – Усик 2

85

Боксерскиот менаџер Еди Херн тврди дека таборите на Ентони Џошуа и Александар Усик се на последната линија во преговорите меѓу себе.

„Со голема веројатност битката ќе се случи на Блискиот Исток, а датумот ќе биде 23 јули. Ова е моја желба од првиот меч и тоа го знаат луѓето на Усик, а се во искушение поради локацијата и огромната разлика во пари. Усик не се грижи за патувањето, тој го победи Џошуа во Лондон, кој и онака е доволно далеку од дома.

Херн ја коментираше и желбата на Еј Џеј, но и на неговите бокс фанови на островот, натпреварот да се одржи на нивна територија.

„Сите треба да сфатат дека овој пат сè ќе биде поделено подеднакво. Не можеме само да ги покажеме нашите преференции на другата страна. Сега се во позиција да им помогнат да не почитуваат толку многу. Искрено, Џошуа нема посебни претензии за местото. Сакаше само итен реванш.

Менаџерот за ширење на зделката ќе биде објавен за неколку дена.

Потсетуваме, среедбата требаше да се одржи во април, но беше одложена поради руската инвазија на Украина и одлуката на Усик да се врати во татковината.