ЏК Дрим освои 22 медали на турнирите „Скопје опен“ и „Јагодина опен“

Голем успех  постигнаа џудистите на Меѓународниот турнир „Скопје опен 2024“ освојувајќи 15 медали – 4 златни, 5 сребрени и 6 бронзени медали.

Од Дрим истакнуваат дека е поважно за што за прв пат на натпревар настапија и нивните џудисти од секцијата во с. Подгорци и освоија 3 медали.

„За само 3 месеци успеавме да изградиме џудисти кој освојуваат медали на меѓународни натпревари и секако ќе бидат иднината на џудо спортот во с. Подгорци“, стои во објавата на Дрим од Струга.

Со медали се закитија:

ЗЛАТЕН
Мишела Јаулевска
Амар Бајрамоски
Катерина Клењоска
Филип Шипоски

СРЕБРЕН
Мила Стојмиловска
Мила Стојанова
Елеонора Јосифоска
Анамарија Стојмиловска
Мелани Јакуповска

БРОНЗЕН
Салих Тајроски
Салих Рахимоски
Давид Спироски
Драгица Рафтоска
Давид Јаулевски
Андреј Гогоски

Но, Дрим настапи со 8 џудисти и на Меѓународниот турнир  „Јагодина опен” во Јагодина, Србија, и освои 7 медали.

Со медали се закитија:
Анамарија Стојмиловска – злато
Драгица Рафтоска – бронза
Мила Стојмиловска – бронза
Катерина Клењоска – бронза
Лука Трца – бронза
Мила Стојанова – сребро
Елеонора Јосифоска – сребро
Давид Спироски – 5-то место

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО